Главният прокурор Иван Гешев поема лично случая с агресията в Перник, а местната прокуратура ще бъде проверена. Това става ясно от пост на общината във Facebook.

Както GlasNews.bg ви съобщи, на прокурорския син Васил Михайлов от града е с повдигнато обвинение за причинена телесна повреда на мъж и закана с убийство на жена в Перник. Но това е само малка част от серия сигнали за нанесени побои 18-годишния кикбоксьор.

Заради серията нападения на Васил в Перник и безнаказаността му се наложи на кмета на града да търси подкрепа извън населеното място.

Кметът на Перник изригна срещу невиждания уличен тормоз!

Десетки местни жители заявиха готовносттта си за протестни действи, опасявайки се, че побойникът ще бъде освидетелстван, но заради страх пострадали от прокурорския син не се появиха.

Вчера Софийският районен съд определи най-тежката мярка за Васил - "задържане под стража".

Биячът от Перник този път остава зад решетките!

Вижте цялата публикация на Община Перник от днес:

Главният прокурор на Република България Иван Гешев дойде в Перник, за да се срещне с кмета на общината Станислав Владимиров. Двамата обсъдиха случаите на жестоката агресия в града, която ескалира в последните седмици. Той обясни, че е поел случая лично и, че прокуратурата прави всичко възможно, за да защити интереса на гражданите. Главният прокурор обяви и, че ще направи проверка в пернишкото прокуратура.

„За мен е важно институциите да работят и такива деяния да бъдат пресичани навреме. Толерирането на агресивно поведение по улиците, независимо кой е извършителят може да доведе до ситуация, която трудно да бъде контролирана. Без помощ от отвън нямаше да се справим, освен това добро впечатление прави професионалното отношение на софийския прокурор, който се занимава със случая. Благодаря на перничани, че показват нетърпимост към такъв род криминални прояви. Благодаря на медиите за информираността по случая. Това дава смелост на жертвите. Надявам се на честно и бързо правораздаване“,
каза Станислав Владимиров.