Опасна вандалщина бе заснета на видео в Пловдив. На кадрите се вижда как група деца хвърлят електрически тротинетки на пътното платно от надлез в центъра на града. Мястото е пешеходната зона над булевард "Гладстон".

На записа се вижда как малолетните, хвърлят от надлеза тротинетки на пътното платното. По този начин те явно създават пречки за шофьорите. Освен това, разбира се вършат, и посегателство срещу частна собственост - електричките са част от мрежата за споделено пътуване.

Изпочупени електрически тротинетки по улиците в Пловдив, заради пари или чист вандализъм? СНИМКИ

Ситуацията е особено опасна, а на кадрите се вижда как водач е принуден с рязка маневра да избегне едно от превозните средства хвървено на платното. За щастие, участъкът е добре осветен, а ограничението за скорост е 40 км в час.

След "геройството" си пловдивчанчетата бягат от мястото.

Това е една от най-наглите случки, които застигнаха електрическите тротинетки в Пловдив. Вече сме ви разказвали как те биват чупени, захвърляни, а поне две бяха потопени във водите на река Марица.

Надяваме се властите да вземат отношение по случая, като открият малолетните извършители отговорни не за една, а за две простъпки. С една от които застрашават пряко здравето на участниците в движението.

Електрическа тротинетка се озова във водите на Марица СНИМКА

Захвърлена електрическа тротинетка в Марица разгневи пловдивчани СНИМКИ