Николай Дракополов е известен на полицията още от средата на 90-те.

В края на декември 1997 г. е арестуван по жалба на жена от столичния кв. “Младост”, която е била държана насила в жилището си цяла седмица. Там 23-годишният тогава Дракополов и 26-годишен негов приятел се гаврили с нея.

По това време разстреляният във вторник мъж е бил издирван от 1 г. заради други престъпления. Търсен е в родния си Ловеч, в София и в цялата страна. 20 пъти е регистриран Николай Дракополов в полицията за извършени престъпления, съобщи в нощта на убийството му директорът на столичната полиция Георги Хаджиев. Въпреки това няма присъди, показва проверка на “24 часа”.

Директорът на СДВР с първи думи за показното убийство в София ВИДЕО

За ареста на Дракополов и съучастника му тогава на 22 декември има малко останала информация. Арестуван е от криминалисти от Първо районно управление. Два дни преди белезниците да щракнат на китките им те са продали оръжията си.

Разследването тогава е било, че са пленили жената в апартамента ѝ цяла седмица, упоявали са я с хлороформ и етер, пребивали я жестоко и се гаврили сексуално с нея. През цялото време снимали издевателствата и когато се свестила, я заплашили, че ако ги предаде на полицията, ще я обвинят в порнография. Въпреки това тя съобщила на МВР.

По време на разследването Дракополов и приятелят му, който е от град Левски, били разследвани и за серия от грабежи около хотел “Плиска”, в кв. “Красно село” и в няколко други района в столицата.

Убитият Дракополов с карта на Международната полицейска организация

Само в GlasNews! Описанието на килъра от снощи: 175 см висок, със сиво яке

Килър и за 10 бона! Убийството струва толкова, колкото струва жертвата

Стрелба в София! Мъж е застрелян в главата, гъмжи от полиция СНИМКИ