От две години и половина 84-годишната Стоянка Бахлова - майка на зверски убитата и разчленена Теодора, живее в Дома за стари хора „Бяла лястовица“ в град Средец.

Колкото и парадоксално да звучи, на фона на всичкото богатство в имоти и банкови авоари на една от най-успелите брокерки на недвижимости в региона – Теодора Бахлова, старата й майка е била докарана до краен недоимък и безизходица, поради които причини се е принудила да търси помощ в социалния дом.

Пенсията й стига само за лекарствата. Не казва кой и как помага да се заплаща месечната такса за престоя в скромния приют за старци, пише Флагман.бг, чийто екип е посетил възрастната жена, провеждайки паралелно разследване след откритите два разчленени трупа в края на август тази година. 

Ето каква е гледната точка на най-близкия до брокерката човек – нейната майка.

Подчертаваме, че тя, макар и физически рухнала, е с напълно запазена ментална виталност, без наченки на деменция, заради което можем, до голяма степен, да приемем за истина думите й – особено за мотивите, довели садистичното дуо Станимир Рагевски и Деян Дичев до екзекуцията на двете жертви.

В този откъс Флагман.бг ще се спре само върху отношенията на Теодора Бахлова със Станимир Рагевски, наблюдавани дълги години от собствената й майка Стояна Бахлова.

Ето разказа на възрастната жена:

 

„Бях сигурна, че детето ми е убито и че извършителят на това убийство е Станимир Рагевки. На 15 ноември м.г. аз вече знаех, че детето ми не е между живите, въпреки че до онзи ден таях много малка надежда да стане чудо. Дотогава не посмях да сложа и черно, защото полицаите казаха, че не може да се траури за човек, който не е намерен мъртъв. Сега чакам да ме извикат от отделението по „Съдебна медицина“, за да погреба останките й.

Ето как разбрах, че именно най-близкият приятел и сътрудник на Теодора я е убил и след това е скрил тялото й. На датата, която ви посочих той дойде вкъщи – на ул. „Оборище“ №38 и каза да сляза долу в колата му, за да поговорим спокойно. След като Теодора изчезна, броени дни преди да отлети отново за Англия, Станимир на няколко пъти идваше вкъщи. Той пари никога не ми е оставял, носеше ми храна и лекарства – каквото му поръчам.

Правеше се на много загрижен за мене, а всъщност през това време е искал да проверява дали нещо в повече съм казала на полицията. Тогава, в колата, аз бях много отчаяна, започнах да нареждам клетви – да умрат в мъки децата, жената, внуците на тоя, дето ми отне детето. Бял ден да не видят и Господ да им прати само болести и смърт. Бях обезумяла в скръбта си и не можех да спра да нареждам клетви.

Видях, че Станимир постепенно започва да позеленява, после почерня, по лицето му се изписаха гняв и злоба, стисна ме за врата, усетих, че може и да ме удуши. Това го издаде като убиец. Още много преди да ми убие дъщерята, аз съм чувала този човек да казва, че има връзки навсякъде в МВР – най-малкия полицай го купувал за 50 лв. , а най-големите за стотици хиляди. Можел всичко да уреди с подкупи.

Станимир Рагевски и Ангел Костадинов бяха сътрудници на дъщеря ми Теодора за построяването на жилищната кооперация на ул. „Константин Фотинов“ №37. Там уговорката им беше те да получат по един жилищен етаж с мазе, а тя – един жилищен етаж плюс целия сутерен.

Сградата и локацията са скъпи и за завършването й, Ангел и Станимир взеха заем от дъщеря ми. Имаха уговорка срещу паричния заем да получи 3 апартамента в новостроящия се от Станимир и Ангел курортен комплекс в Лозенец, община Царево.

Голяма част от този курорт вече е построена, това са къщи с отделни апартаменти за гости. Рагевски е искал да заличи следите от тази уговорка и затова погуби дъщеря ми. Призовавам вътрешния министър Бойко Рашков да следи какво ще свършат неговите подчинени в Бургас, за да излезе всичко на бял свят.

Аз нищо за себе си не очаквам. Наследство на мен не ми се полага, но мисля за внучката си Християна (дъщеря и единствено дете на Теодора Бахлова- б.а.). Тя е без работа, а и не е длъжна тя да ме издържа.

Другият съучастник на Станимир Рагевски в убийството на Теодора – готвачът Деян Дичев съм го виждала няколко пъти в ресторантите, които ръководеше. Теодора ме е водела на вечери в неговите заведения, не съм очаквала, че този човек може да е забъркан в такова дело.

Но тук искам да кажа, на въпроса ви дали съпругата на Рагевски – Елена, е знаела с какви престъпления се занимава той, няма как да не знае. Тя се интересуваше от всичко, което се случва между Теодора и Станимир. Ревнуваше го от Теодора, а аз мога да ви кажа, че между тях интимности не е имало, само бизнес“, казва през сълзи възрастната майка.

Малко преди да се разделим с нея, в двора на старческия дом, тя внезапно и твърдо заяви следното:

„Съобщете на Елена Рагевска, че трябва да освободи апартамента на ул. „Александър Стамболийски“ №42, срещу Младежкия дом (на този адрес на 9 август, около обед, криминалисти арестуваха Станимир Рагевски. Имоти в тази жилищна кооперация се водят като седалища на няколко фирми, свързани с него и счетоводителката му. Тук е и семейното жилище на Елена и Станимир Рагевски – б.а.).

Този апартамент се полага на мен и на внучката ми – той е наш и Елена Рагевска го знае много добре“. След което г-жа Стоянка Бахлова допълни, че собственото й жилище на ул. „Оборище“ №38, което навремето е купила със съпруга й Ненко, преселвайки се с двете им дъщери Теодора и Таня от Ямбол в Бургас, всъщност от доста време по нотариален акт се води на друго лице. Това лице от известно време я притискало да освободи завинаги малкия едностаен апартамент на първия жилищен етаж на ул. „Оборище“ №38. Лесно е да се досетим, че бащиният дом на Теодора Бахлова е бил сред прехвърляните масово имоти на близки нейни приятели, когато започнала да я притиска банковата и строителна криза в периода 2009-2011 г.

Обръщението на възрастната г-жа Бахлова чрез медията ни към Елена Рагевска със сигурност има скрито послание – да се досети, че в публичното пространство предстои да излизат още много нелицеприятни неща.

Откриха още останки от разчленената брокерка Теодора СНИМКИ

Излязоха резултатите от ДНК пробата на намерената брокерка Теодора

Откриха изчезналата брокерка Теодора! Тялото й - в два чувала, главата я няма