38-годишният Детелин Михайлов от Крупник е нападнат и пребит от баща и син в селото. Инцидентът, станал около 19,00 часа, вдигна на крак служители на полицията и Спешна помощ - Симитли.

Детелин се прибирал за дома си с кон, при преминаване покрай къщата на Илко Методиев 19-годишният син на съседа му хвърлил пиратка, а от силния гръм животното се подплашило.

Детелин направил забележка, но младежът продължил да гърми с пиратки. Последвал словесен спор и Детелин зашлевил шамар на тийнейджъра. Удареният младеж веднага се оплакал на баща си и двамата тръгнали към дома на съселянина си.

Стигнало се до физическа саморазправа, при която бащата и синът налетели с юмруци. За случилото се е подаден сигнал на тел. 112. Благодарение бързата реакция на служители на реда от Симитли скандалът е потушен.

На място на пострадалия Д. Михайлов е оказана първа помощ от пристигнал спешен екип, след прегледа е транспортиран с линейка до благоевградската болница за изследвания и уточняване на състоянието му.

Пострадалият е обслужен в спешно отделение на МБАЛ - Благоевград. Снети са обяснения от нападателите и от свидетели на инцидента, работата по случая продължава.