Старши-треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров няма да повтори „грешката“ която направи в последната си контрола с изнасянето на Минев като дефанзивн халф и на Герена.

Утре от 17:30 на стадион Георги Апспарухов Николай Киров ще заложи на добре обработена схема на игра с добре познати играчи. На вратата ще застане Иван Чворович, а пред него ще видим като бекове Панов и Минев, а в центъра на отпраната ще оперират новото попълнение Пиргов и Димов.

В средата на Терена Балтанов по всяка вероятност ще си партнира със Серкан Юсеин, а по крилата за Ботев ще действат Ндонгала и Неделев. Зад нападателят Диого се очаква да започне сънародникът му Алфонсо.

Ако Белия реши да даде урок на Ндонгала за невъздържаното му поведение по време на контролата с Ботев Враца схемата може да претърпи няколко промени с включването на Филипе Бризола в нея. На разположение на Киров е и дефназивният полузащитник Алваро Юлияно, който може да се появи като титуляр при една по дефанзивна схема, на която Белия може евентуално да заложи като за първи мач и то на Герена.

Припомняме ви, че Ботев не познава загубата вече в 12 поредни срещи в първенството. Няма друг отбор в Първа лига с подобна серия. „Жълто-черните“ са част от първата шестица от 11-ия кръг насам.

Пловдивчани нямат загуба в последните си 6 гостувания, в които записаха 2 победи и 4 равенства. Междувременно Ботев е отборът с най-много равенства в шампионата – 8, като 6 от тях са на чужд терен.

„Канарчетата“ не се разписаха само в три от мачовете си през този сезон в Първа лига. Тимът на Николай Киров е един от най-резултатните отбори в елита с 33 попадения. Само ЦСКА-София (47) и Лудогорец (45) са отбелязали повече голове.