Братът на съветника от „Кауза „Пловдив” Костадин Георгиев Калоян вече е назначен за зам.-кмет. В последния момент обаче кадровата рулетка го прати в „Северен”, а не в „Западен”, каквито бяха първоначалните планове. Номинацията била изненадваща и за кмета на „Северен” Ральо Ралев. „Доведоха го във вторник и го назначихме. Калоян Георгиев има опит в отдела за административните актове в общината, затова в кметството ще отговаря за събирането на приходите. Първите му задачи ще бъдат свързани с гаражите”, обясни Ралев.

За начало Калоян Георгиев  ще трябва да провери дали всички собственици на метални клетки плащат редовно месечния си наем. Впрочем броят на гаражите в „Северен” започва да намалява, защото издаването на разрешителни за района около Новотела спира.

Съветническият брат ще има проблем с работното място, защото свободен кабинет за него няма. Кметството на „Северен” се помещава в барака, в която в една стая с размери два на два метра работят по трима души. Досега проблеми с пространството нямаше, защото замовете бяха двама, но заради широката управленска коалиция, създадена след последните избори, бяха увеличени ръководните щатове във всички кметства.

С назначението на Георгиев местата за зам.-кметове в „Северен” са запълнени. Остава  да се реши кой ще бъде третият заместник на управника на „Западен” Димитър Колев. Той също ще бъде посочен от „Кауза „Пловдив”. Към момента Колев има двама заместници - Нонка Симеонова от ГЕРБ, която беше на същата позиция и в предишния мандат, и посоченият от Съюз за Пловдив на Дани Каназирева Георги Попов.

Вакантно е и отреденото на СДС зам.-кметско място в район „Централен”. Досега в синята партия спореха дали да изпратят там бившия си местен лидер Веселин Стойков или някогашния шеф на общинското предприятие „Митнически терминал” Добри Вълчев. Въпросът ще се реши на събрание на градската и областната структура днес, като ще има и най-малко още един кандидат. По информация на „Марица” Градският съвет на СДС ще номинира и ресторантьора Енчо Енев. Пловдивските активисти на партията са против седесарите от областта да се месят в избора на кадър за управлението на най-големия район в Пловдив. Фаворит на областната структура е Добри Вълчев, но не е изключено да има и втора номинация от региона.