Британското външно министерство съобщи, че разследва стрелбата в града, предаде Ройтерс.

"Готови сме да окажем съдействие на британските граждани", се казва в изявлението на британското външно министерство.

Държавният департамент на САЩ внимателно следи кървавата безразборна стрелба в Мюнхен и е в постоянен контакт с германските власти, съобщи пред журналисти говорителката на външнополитическото ведомство Елизабет Трюдо, цитирана от ТАСС.

"Работим с местните власти, за да получим информация има ли пострадали граждани на САЩ", отбеляза тя.

В постоянен контакт с германските власти за стрелбата в Мюнхен е и руското външно министерство, съобщи неговата говорителка Мария Захарова, цитирана от ТАСС. В интервю по тв "Россия 24" тя посъветва руските граждани в баварската столица да не посещават многолюдни и обществени места. Захарова се позова на съвети, дадени от местната полиция, която е отправила такова предупреждение към всички германци и чужденци, намиращи се в момента в Мюнхен, пише БТА.

Германският вътрешен министър Томас де Мезиер в момента лети за САЩ, където отива на почивка, и все още не е информиран за кървавата драма в Мюнхен, където при безразборна стрелба в търговски център има убити и ранени, съобщиха източници от германското правителство, цитирани от Ройтерс.

Не е ясно дали Мезиер ще се върне в Германия.Радиостанция "Байеришер рундфунк" съобщи, че премиерът на Бавария Хорст Зеехофер свиква извънредна среща с шефа на баварското вътрешно министерство Йоахим Херман сред стрелбата в Мюнхен.