Повече от 1 са жертвите при стрелбата в Мюнхен. Това съобщи Томас Бауман, говорител на полицията в града, цитиран от БНТ.

Вероятно става въпрос за повече от 1 стрелец, коментира още Бауман. Доказателство за това вероятно е втора стрелба, заснета от потребител в Twitter, показващо човек, излизащ от ресторант на Мак Доналдс, който вади оръжие и стреля напосоки.

Полицията в Мюнхен работи по спирането на публичния транспорт в града. Евакуацията на мол "Олимпия" продължава.

Според местния Абендцайтунг жертвите са поне 10. Първоначално дори бе съобщено за 15 жертви. Ранени са десетки.

Служител от търговския център съобщил по мобилния си телефон, че персоналът все още се крие заради стрелбата. Той видял поне един безжизнен човек на земята и неколцина ранени.

Човекът, открил стрелбата, е побягнал, съобщи БТА. Полицията е отцепила част от района и го издирва, съобщи ТАСС, цитирайки правоохранителните органи в баварската столица.

"Този човек все още се намира в района на търговския център, а може става дума и за няколко нападатели. Полицията обяви план "Залавяне", каза представителка на полицията. Тя не може да уточни колко души е имало в търговския център в момента на стрелбата.

По-рано стана ясно, че в града се провежда мащабна полицейска операция. Все още не е ясно каква е връзката между стрелбата и работата на полицията.

Говорите на полицията съобщи, че най-вероятно става дума за криминално деяние, а не за терористичен акт.

Клипове в социалните мрежи показват как хора бягат в паника от мола.  

#München #OEZ #Munich shooting in McDonald's in munich pic.twitter.com/dtsQg9d0T9

— remindyourself (@remindyourslf) July 22, 2016