15 обекта са запечатани в центъра на Пловдив само от началото на този месец заради нарушения при отчитането на оборота. При масираните проверки по централните търговски улици на града щателно са проверени 40 обекта, а в 25 от тях са установени нарушения, съобщават от Териториалната дирекция на НАП в Пловдив.

Целта на данъчните проверки е да се установи отчитат ли търговците реално оборотите си. Контролът се упражнавя както в делничните, така и през почивните дни. Следи се също дали обектите работят след установеното за администрацията работно време, информират от местното бюро на приходната агенция.

Сред най – честите нарушения са неиздаване на касов бон, разлика между касовата наличност и фискално отчетените продажби или липсващи документи.

Пловдивските данъчни са поставили на 24-часово наблюдение фискалните устройства на най-рисковите обекти, чрез изградената дистанционна връзка с НАП. Под непрекъснато наблюдение са и част от обектите, които скоро са сменили собствениците си.

От НАП информират, че акцията е безсрочна, а сигнали за неиздаване на касови бележки и други данъчни нарушения могат да се подават на телефон 0700 18 700 или по електронна поща на [email protected].