Сирийският спецназ "Тигрите" съвместно с руските ВКС са блокирали настъплението на ан-Нусра край Алепо, съобщава "Русская весна". Терористите са заклещени в капан от правителствените войски на Сирия, а руски бомбардировачи са нанесли повече от 30 точкови авиоудара. Унищожен е един от главатарите на "Ахрар аш-Шам" Абу Хамза.

"Вчера привечер нашите сили по фронтовата линията в Алепо се оказаха под огъня на три терористични формирования: "Джебхат ан-Нусра", "Ахрар аш-Шам" и "Нуредин аз-Зинки". Четири техни танка и три БМП бяха унищожени, а два танка и четири БМП - пленени", обяви пресслужбата на "Тигрите".
 
Терористите продължават да понасят тежки загуби. Лидерите на ан-Нусра са се опитали да сглобят единен отряд от различните групировки, но борбата за власт и територии между тях, е провалила това начинание. В района действат повече от 30 терористични банди. 
 
Джихадистите от "Лив ал-Ансар", например, за взривили автомобила на влиятелния поливи командир Абу Малека ал-Масри от "Джебхат ан-Нусра".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА ВОЙНАТА В СИРИЯ