Иновативните технологии, които ще позволяват на хората да пътуват във времето и да се телепортират в пространството, ще станат реалност към края на това столетие. Такива са убежденията на учени от университета Глазгоу. Според тяханата прогноза към 2100-а година ще може да пътуваме през вековете благодарение на фантастични за момента технологии.

Експертите са убедени, че няма определени фундаментални закони, които със сигурност да потвърдят, че телепортацията е невъзможно събитие.

Докторът на науките Мери Жаклин Ромеро смята, че задачата да се телепортира човек е много сложна и е изцяло в ръцете на физиците. Тя също така твърдо вярва, че новите открития в молекулярната биология и химията със сигурност ще помогнат в реализирането на телепортацията.

Експертите смятат, че постоянно нарастващият брой научни изследвания ще помогнат на сегашното младо поколение да реализира мечтата за телепортацията да се превърне в реалност.

Нека припомним, че неотдавна изследователи от Технически университет в Делфт, Нидерландия успяха да телепортират атом на три метра, с точност от поразяващите 100 %. 

Екипът на професор Хенсън за пръв път и абсолютно надеждно телепортира информация, която е кодирана в субатомни частици между две точки, които се намират на разстояние 3 метра една от друга. Това беше и първата революционна крачка към създаването на информационни мрежи между свръхбързите квантови компютри. 

Телепортацията предвижда възстановяване на квантовото състояние между двойка от заплетени частици, независимо от мястото, на което се намира всяка от тях. Тези частици могат дори да се намират в различни краища на Вселената. Айнщайн например твърдо отрича идеята за квантовото заплитане, но съвременните учени многократно са демонстрирали истинността на нейното съществуване. 

Идеята за телепортацията е все по-широко приемана в научните среди и е единствено въпрос на време и редица проучвания това революционно събитие да се превърне в реалност