Централната гара в Мюнхен беше евакуирана в хода на полицейската операция след кървавата стрелба в търговския център "Олимпия" в града, съобщи германският железопътен оператор "Дойче бан". Всички пътнически влакове, идващи към баварската столица, са спрени, преди да навлязат на територията на града, каза компанията.

Спряно е и движението на целия градски транспорт по искане на полицията, съобщи общинската транспортна дирекция.

Целият медицински персонал на болниците в Мюнхен е извикан извънредно на работа по нареждане на местните власти заради възможността да бъдат приети много ранени от стрелбата, предаде ТАСС, като се позова на ДПА.

Говорител на мюнхенската полиция каза, че очевидци са видели трима нападатели с дълги пушки, съобщи Ройтерс. Той добави, че мотивът за атаката все още не е известен.

По-рано властите заявиха, че районът около търговския център, където се разигра кървавата драма, е отцепен и е в ход операция по залавянето на един или няколко въоръжени нападатели, открили безразборна стрелба в мола, където има засега поне три жертви и неуточнен брой ранени.

Полицията призова гражданите да стоят в домовете си, а ако се намират навън, да се укрият на закрито място, докато продължава неизяснената ситуация във връзка със стрелбата в търговския център.