И днес, 70-години по-късно, темата за Втората световна война все още вълнува човечеството. Особено сега, когато сме изправени пред страховете от третата! Д-р Тотко Найденов е един от най-авторитетните наши публицисти. Единствено за „ШОУ” в продължение на няколко броя той прави характеристика на най-мракобесническите фигури от времето на Втората световна война. Разкрива тайни, извадени от архивите на КГБ, Гестапо и МИ-6.

В миналия брой той направи безпощадна характеристика на най-мрачната фигура от времето на Втората световна война – Адолф Хитлер, като стигна дотам, че този сърдечноболен, наркозависим и психически неуравновесен човек почти еднолично командва огромен фронт, без да се съобразява с възраженията на своите генерали.

В този брой д-р Найденов продължава с разкритията си за безумията на Хитлер по време на Втората световна война и прави характеристика на зловещите му сподвижници Гьоринг и Химлер, както и на „ортака” му Мусолини.


-Д-р Найденов, окачествихте Хитлер като физически много болен и психически неуравновесен човек, който самонадеяно води войната, като се отнася безцеремонно към съветите на генералите си...
- Да, и ще ви дам примери. Непрофесионално и безцеремонно самонадеяно постъпва Хитлер с адмирал Карл Дьониц. Неговите подводници потопяват до края на 1940 г. над 1200 британски кораба, които пренасят храни, горива и муниции от САЩ за окупирания, почти задушен от немската блокада Остров. Загубите за Великобритания в случая са изчислени на общо над 2,5 млн. тона корабни товари. Още малко усилия и няколко десетки допълнителни подводници подкрепления – и Райха ще приключи с Острова окончателно: напълно блокиран и изолиран, останал без суровини и храна, той сам ще капитулира.

Вместо да построи 50-ина нови, доказано успешни подводници, с които би си осигурил пълно и смазващо господство над Великобритания и изобщо – над Атлантика, Хитлер заповядва да бъде построен огромният линеен кораб “Бисмарк” и прибързано го пуска във вода на 19 май 1941 г. Първият му сблъсък с врага е успешен: могъщите бордови оръдия потопяват английския кораб “Худ”. Огромното стоманено страшилище обаче представлява удобна и лесна цел - само след 3 дни гордостта на немската военна флота “Бисмарк”, подгонен от разярената английска марина, е

потопен, заедно с 1400 безпомощни обречени моряци на борда

Чак тогава твърдоглавият Хитлер разбира фаталната си грешка и вероятно силно съжалява, задето не е послушал опитния морски вълк Дьониц, но вече е непоправимо късно. Така е, когато един ефрейтор-пехотинец си въобразява, че разбира и от военноморско дело.

Хитлер лекомислено се хвърля и в друга технологична авантюра, предварително обречена на провал: заповядва да излеят 1300-тонното оръдие “Густав”, макар много добре да знае, че за придвижването му до фронта ще трябва да построят специална жп линия. Предвидено е за обсадения Ленинград, но не успяват да го закарат дотам. По някакъв начин го доставят пред Севастопол, срещу който изстрелват 26 снаряда – и дотук. При навлизането в Западна Украйна католическото население масово и искрено посреща немците с цветя и танци като освободители и спасители: тук никой не е забравил страшния, режисиран от Сталин масов глад Голодомор, причинил гибелта на 7 млн. украинци. Предводителят на фанатизираните националисти-главорези Степан Бандера издига подмазвачески лозунг “Хайл Хитлер! Хайл Бандера!” и набързо

организира огромна Украинска въстаническа армия

През 1942 г. тя изпълнява ужасяващия геноцид-клане във Волиния, безмилостно унищожавайки над 100 000 поляци, евреи, руснаци и дори “нечисти” украинци (произхождащи от смесени бракове или съжителстващи с неукраинци) независимо от възрастта им; какво по-голямо доказателство за фашистки расизъм?! Безумният Хитлер дава странно нареждане на своите да не приемат помощта на местните. Славяните, втълпява им той, са нищожества, те са предопределени да бъдат тор за богоизбраната арийска раса; затова – никакво сътрудничество с тази

низша раса, долнопробна измет и сган!


Това е генералният му план “Ост” (“Изток”) за съдбата на поробените славянски народи, приет през м. май 1941 г. – представляващ не само престъпление към славянството и човечеството изобщо, но и огромна тактическа грешка, каквато може да допусне само психично болен или най-малкото неуравновесен държавник. Още през първата окупационна зима немците депортират 1,5 млн души, предимно украинци на работа в Райха, както и 500 000 момичета – за прислужнички. Хитлер издава безмилостна заповед: за един немски войник, убит от дотогава рехавата съпротива, да се разстрелят двама местни заложници. Така Хитлер сам си създава нов вражески фронт от 90 000 руски, беларуски и украински партизани, които из засада нападат и избиват войниците му и взривяват стотици мостове и немски влакове.

- А до него е имало опитни пълководци... .
- Дясната му ръка Херман Гьоринг (1893 – 1946) е опитен ас. По време на Първата световна война самолетът му е свален, а той едва оцелява, с множество травми. Прострелян е и в областта на таза и оттогава се смята, че е импотентен. Понякога на камерни сбирки се явява в женски дрехи (травестизъм), което навява основателни съмнения относно сексуалността му… Заради силните болки нееднократно му поставят морфин, към който се пристрастява. И до ден- днешен се помнят наглите му изказвания:

“Кой е евреин – решавам аз!”

“Първо стреляйте, после разпитвайте, а ако сте сбъркали, аз ще ви прикрия, казвал той. Аз нямам съвест. Моята съвест се нарича Адолф Хитлер”.
Така двама комплексирани фантазьори наркомани-нарциси, лишени от реална оценка за безразсъдната си политика и самоубийствено водената от тях война, довеждат до гибелта на 15% от населението на Германия и всеобща разруха. Интересно е, че явно импотентният и перверзен Хитлер проявява грижи за сексуалното благополучие на своите войници. Това всъщност прави Химлер, потресен от високата заболеваемост от трипер и сифилис сред немските войници, окупирали Париж. Несъмнено – не без благословията на фюрера, Химлер нарежда на инженерите да изработят синтетична секскукла, наричана Боргхилд, отличаваща се с “расова чистота”: русокоса, синеока и едрогърда, за задоволяване половия глад на армията. Но

разгромът край Москва спира серийното й производство

Впрочем Химлер е неуморимият и изобретателен организатор на зловещата геноцидна политика на Хитлер. В безбройните им концлагери биват ликвидирани общо 6 млн. евреи, славяни, военнопленници, политически врагове, цигани и хомосексуалисти. Този бивш скромен агроном, собственик на птицеферма, производител на тор и търговец на четки, издигнал се по неведомата воля на фюрера до най-високите постове в Райха, създава в окупираните зони и специалните страшни “айнзацгрупен”.

Те следват настъпващата в СССР германска армия и до края на 1941 г. собственоръчно разстрелват 500 000 руски и украински евреи в окупираните територии. В същото време пишман-ортакът на фюрера – смешникът-сифилистик Бенито Мусолини, му е в непрекъсната тяжест.

Заразява се от сифилис от хазайката си в Талмецо (Удине) през 1907 г. Дучето се нахвърля буквално върху всяка жена. Не се съблича, не си събува и ботушите – прониква в нея върху бюрото си или на килима: грубо, животински, като през това кратко време крещи, ругае, стене, вика и… свършва в нея почти мигновено. Обичал жената да не се е къпала дълго време и обожава да вдъхва спарената й миризма, както и големите гърди…

Съпругата му Ракел, 10 години по-млада, му ражда 5 здрави деца, но една от многобройните му любовници (фризьорката Ида Далцер) го дарява с ненормално дете и по-късно е затворена в лудница. Най-известна е легендарната Клара Петачи, която е разстреляна и обесена с главата надолу от италиански партизани заедно с него.

Едно интервю на Георги АНДОНОВ