Голмайсторът на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо е спортистът с най-много последователи в социалните медии, а за всяка една своя публикация в тях португалецът получава и сериозни суми. В банковата сметка на 31-годишния футболист влизат по 2000 щатски долара за всяка буква от съобщение в „Туитър”, съобщава „Билд”. Португалецът печели двойно повече този аспект от баскетболната звезда Леброн Джеймс от тима на Кливланд Кавълиърс в НБА.

Роналдо има близо 186 милиона последователи и логично е считан за крал на социалните медии в спортния свят. Изявите на футболиста във „Фейсбук”, „Инстаграм” и „Туитър” се обработват предварително от пиар агенции.

От световния шампион Германия най-следваният футболист е Месут Йозил, който играе за Арсенал. 27-годишният футболист има близо 30 милиона последователи във „Фейсбук”, 10,1 милиона фенове в „Туитър” и 4,6 милиона в ”Инстаграм”. След него в класацията са звездата на Борусия (Дортмунд) Марко Ройс, нападателят на Байерн Томас Мюлер и вратарят на баварците Мануел Нойер.