Зловещото убийство на Цветан и Божурка Караджови в Пловдив продължава да тъне в мистерия. Обвинен за двойната екзекуция е синът им Венцислав Караджов, който е ченге от Икономическа полиция. Убийството стана през май, телата на разстреляните с по няколко куршума бяха открити от съседка в дома на възрастното семейство. Тогава криминалистите намериха голям кози крак в стаята на възрастните Караджови.По него имаше следи от разбирането на вратата им. Разследващите бяха категорични, че именно с този инструмент е проникнато в стаята. Смяташе се, че козият крак е собственост на Венцислав Караджов, тъй като при разпити и жена му, и синът му, и самият той са казали, че ченгето притежава кози крак, донесен преди години от гурбета му в чужбина. 

Ченгето категорично отричаше козият крак, който е голям и железен и бе намерен в стаята на родителите му, да е негов. Криминалистите смятаха, че това е инструментът, донесен от чужбина и че с него Караджов е проникнал в стаята на родителите си. При обиск в дома на ченгето обаче е бил открит козият крак в кутия с инструменти и е иззет. През цялото време Караджов е твърдял, че козият крак е в апартамента му. 

Това доказва, че Венцислав Караджов е бил прав в твърденията си, че неговият инструмент се намира в дома му, съобщи адвокатката на ченгето Зоя Тошкова. Правени са и други огледи, иззети са и други инструменти. Два кози крака да прибрали следователите от вилата на полицая в родопското село Дедево. Той е дал показания, че когато е купил вилата, старите собственици са му оставили инструментите в наследство. 

Вече изтичат двата месеца, през които Караджов е в ареста. Адвокат Тошкова съобщи, че ще иска да се преразгледа мярката за неотклонение задържане под стража на клиента и. Припомняме, че според разследващите мотивът за разстрела е спор за имот и къща в Пловдив между Венцислав и възрастните му родители. До момента той не признава вина. В същото време няма нито един заподозрян освен Караджов, нито пък има причина някой да иска да избие пенсионерите.