Лекарите от УМБАЛ "Свети Георги" се борят за живота на 13-годишно момче, пострадало при катастрофа. Детето е пътувало в семейната хонда заедно с баща си - 38-годишен мъж без книжка, съобщиха от полицейския пресцентър. Инцидентът станал край харманлийското село Върбово, откъдето е и неправоспособният автомобилист. На десен завой шофьорът загубил контрол над японската лека кола, буквално излетял от платното и паднал в коритото на минаващата край пътя река.  

От удара най-тежко е пострадало 13-годишното момче. То е с тежка черепна травма, кръвоизлив в мозъка. Животът на детето е в опасност. То е транспортирано в УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив. Ранен е и по-големият 17-годишен син на шофьора, но неговият живот е извън опасност. Той е със счупена дясна ръка. След преглед му е назначено домашно лечение.

В колата се е возил и 16-годишният племенник на виновния шофьор. Младежът е с охлузни наранявания по главата. Водачът е с натъртване на гръдния кош. Прегледан е и освободен за домашно лечение. Образувано е досъдебно производство.