Лилия Сашева, която скандализира България с това, че вчера изостави в кооперация в Пловдив момиченцето си, не се е грижила изобщо за другите си две деца. Големият и син е в 8 клас, тази година е приет в Художествената гимназия в Пловдив. Пари за обучението му изпраща майката на Лилия-Мария, която работи в Испания. Преди това Мартин е учил в ОУ „Климент Охридски” в хисарския квартал Веригово. Там и в момента продължава да учи другият син на Лилия-третокласникът Даниел. Цял живот двете момчета са отгледани от прабаба си Цона в село Долна Махала. Преди пет години починал съпругът й Васил и тя останала сама с децата. Майката Лилия въобще не ги е поглеждала. Синовете са от различни бащи.

На голямото дете Мартин бащата е от съседното село Иван Вазово, на Даниел бащата е от Ловеч, живее и работи в Испания. На момиченцето бащата е трети мъж, от пловдивското село Житница.

Двамата са живеели известно време на квартира в Пловдив, Лилия се била хванала да работи в някаква фабрика. Това разказа пред БЛИЦ братовчед на майката от Долна махала. Човекът каза, че снощи от медиите е разбрал за безотговорната постъпка на майката, потресен е. „Лековато поведение и бягство от отговорност са ней-меките думи, които могат да охарактеризират Лилия. Тук прабабата Цона с пенсията издържа и двете момчета, ходят на училище в Хисар, понякога горките нямат парички и за обяд, ожалили сме ги”, каза братовчедът.

В селото се говори, че Лилия е изоставила момиченцето, защото са се скарали с баща му. „Имат огромни финансови проблеми, разчитаха на пари, които бащата на Даниел да праща от Испания, но явно това не се случва или те не са достатъчни. Мислим, че, лековатото поведение, ходенето по различни мъже и безпаричието са причина за скандалите с последния приятел на Лилия, от който е детето. Разделили са се и тя за това е изоставила малката”, каза още братовчедът.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ