Пребитият във фермата край Кричим Йордан Габерски е лежал в затвора за убийство, научи "Марица". Преди години той застрелял хладнокръвно свой бизнес партньор. За кървавата драма припомни Димитър Шуманов, кмет на село Аканджиево, откъдето е 52-годишният мъж. В понеделник Йордан и синът му Петър нападнаха Георги Котларов и тъст му Димитър Кацаров в имота им. Стопаните отвърнаха със стрелба, при която 28-годишният Петър бе убит на място. Йордан бере душа в Университетската болница в Пловдив. 

Габерски били много агресивни, заплашвали хора от селото, тарашили къщите, редовно се биели. Най-тежкото престъпление на Йордан е убийство. Преди години застреля човек от Звъничево с 6 куршума. После се разбра, че били бизнес партньори. Искали да търгуват заедно зеленчуци, опитвали се да пробият на пазара във Варна. Йордан обаче се усъмнил, че колегата му го мами, и го ликвидирал хладнокръвно.

Първоначално бил осъден на 16 години затвор, после обжалвал и ги намалил на 5, но реално излежал 3 и излязъл на свобода. И след това продължил да я кара по същия начин.