Наполи и Фиорентина спечелиха срещите си от 17-ия кръг в италианската Серия „А” и се доближиха на точка от върха във временното класиране преди домакинството на лидера Интер срещу Лацио.

Наполи спечели с 3:1 при визитата си на Атланта в Бергамо. След нулево първо полувреме двата тима си размениха бързи две попадения в началото на втората част. Марек Хамшик (52-дузпа) изведе гостите напред в резултата, а Алехандро Гомес (54) изравни за 1:1 след подаване на Херман Денис. Победата за тима от Неапол с две попадения подсигури Гонсало Игуаин (62, 85), възползвал се от асистенции на Жоржиньо и Марек Хамшик. Така Наполи събра 35 точки и остава на трето място в подреждането. Аталанта е на девета позиция с 24 точки.

Фиорентина пък срази у дома Киево с 2:0 и също събра 35 точки, но заради по-добрите си показатели е на втора позиция. Точни за успеха на „виолетовите” от Флоренция бяха Никола Калинич (20) и Йосип Иличич (32) още през първата част след асистенции на Филипо Бернардески. След поражението си „летящите магаренца” от Верона са десети в класирането с 22 точки.

Опашкарят Верона и Сасуоло пък завършиха 1:1. Серджо Флокари (34) даде преднина на гостите след пас на Шиме Вършалко, а голмайсторът на домакините Лука Тони (39) офорами крайния резултат след подаване на Павел Вжолек (39). След равенството Верона остава на дъното с едва 8 точки и без победа от началото на сезона. Сасуоло е на шеста позиция с 27 точки.