Новата седмица стартира ударно с нова доза качествено кино от селекцията на София Филм Фест в Пловдив в Lucky Дом на киното.

От 18:30 часа можете да се срещнете лично с режисьора на “Извън пътя” - Николай Волев, режисьор на “Двойникът”, “Маргарит и Маргарита”, „Да обичаш на иинат“, “Господин за един ден”.

Филмът разказва за драматург с бивша слава търси изгубеното си вдъхновение сред спиращата дъха красота на българските планини заедно със своята духовна половинка, очукан стар джип на име Бишо. По време на една от експедициите им застаряващият творец неочаквано среща прелестна муза на прага на женствеността. Близостта между 19-годишната циганка Салия и 55-годишния Стефан прераства в силна привързаност. Чувствената им връзка се движи по ръба на бръснача и причинява дълбоко страдание на дългогодишната и предана съпруга на драматурга, актрисата Лидия.

В 20:45 часа феновете на рокендрола могат да гледат документалния дилм на Джим Джармуш “Gimmе Danger”.

Групата The Stooges произлиза от Ан Арбър, Мичиган, и се оформя във времена на субкултурни революции. Затова и техният мощен, агресивен рокендрол оставя дълбока следа в музиката в края на 60-те години.

„Обстрелвайки“ публиката с рок, блус, R&B и джаз, групата дава началото на онова, което след десетилетия ще бъде наричано пънк и алтернативен рок. Новият филм на Джим Джармуш проследява историята на The Stooges – една от най-великите рокендрол банди на всички времена.

“Gimmе Danger” разкрива средата, в която групата се появява – в музикален, културен, политически и исторически контекст. Филмът показва успехите и неуспехите на The Stooges, разкрива какво вдъхновява членовете на групата и причините за комерсиалните предизвикателства пред тях./ Марица.бг