Ще има досъдебно производство за пожара, който горя тази нощ във ВМЗ. Веднага на мястото на инцидента е имало екип от разследващи. Според служители на предприятието пожарът в помощното помещение на ВМЗ ­ Сопот е тръгнал от покрива на сградата, после огънят паднал в средата на склада. Постройката се намира в близост до административната сграда и е далече от взривоопасни материали и складове с боеприпаси.

Най-­напред с гасенето са започнали огнеборците на ВМЗ, минути по- ­късно на място са пристигнали и две пожарни от Карловската противопожарна служба.Освен 450 кв. метра покривна конструкция, огънят е унищожил четири мотокара и един струг. Това са бракувани машини, които от дълго време са изнесени в това помещение, заяви изпълнителният директор на вМЗ АД д­р инж. Иван Гецов.

След взривовете на площадка "Иганово" на 21 март и 14 април миналата година, когато бяха разрушени последователно склад за боеприпаси и  производствен цех, подобни инциденти във ВМЗ не е имало. Макар тогава разследването да посочи някои пропуски в охраната на обектите, съмнението за умишлен пожар с цел саботаж остана да витае.

Причините тепърва ще изясняват, в момента все още не еясно как огънят ще тръгне от покрива, коментира инж. Иван Гецов.