Охранителна камера от Free bar на бул."Васил Априлов" е заснела майката, изоставила бебето си. Марица.бг откри жената, която е намерила 9-месечната Владислава. Това е управителката на заведението Антоанета Котулова. Тя разказа пред Марица.бг, че количката е била изоставена във входа на тузарска коаперация, залепена за кафенето. Вратата на входа е била подпряна с вестник, за да не се затвори. В малкото задно дворче между входа на сградата  и заведението има охранителна камера. Записите са помогнали на полицията да намери по-бързо майката. Както вече Марица.бг писа това е 33-годишната Лилия Сашева Делева от село Долна махала. 

" Чух плач на бебе около 17, 00 часа вчера. Помислих, че е на някой от клиентките в заведението. В 17,10 часа при мен дойде мъж и ми каза, че от 20-30 минути чува бебешки плач. Излязох навън и видях бебето- беше премръзнало, дереше се от рев. Веднага го гушнах, започнах да му говоря и то се успокои", каза Антоанета Котулова. Управителката звъннала в полицията и служителите на МВР пристигнали веднага. В количката имало сак , който бил празен."Нямаше нито биберон, нито шише. Дадохме на детенцето вода с лъжичка, заведохме го до аквариума с рибките. Определих възрастта му между 8 и 10 месеца, защото сядаше стабилно. Много контактно и хубаво момиченце. Придружих бебето до полицията, докато дойдат да го вземат от Детска клиника. Цяла нощ не съм спала и мислех си за детето. Потресена съм! Как е възможно една майка да изостави бебето си на улицата", възмущава се управителката, която е на 36 години. Самата тя има дъщеря на 14 години.

"В момента настаняваме момиченцето в приемно семейство", заяви пред Марица.бг Надя Танева, директор на "Социално подпомагане"./Марица.бг