Мъжът, който се самоуби показно пред общината в Стара Загора днес малко след 11,30 часа, бил обявен от снощи за местно издирване по желание на близките му. Той е на 51 години и не е криминално проявен. Не е работил никога в органите на МВР, каквато информация се появи неофицилно преди това. Това съобщи пред журналисти директорът на ОДМВР в Стара Загора старши комисар Николай Кирков. Той обаче категорично отказва на този етап да съобщи името на самоубиеца.


Според хора, които го разпознали, той се казва Мариан и работел като охранител. Бил женен, с 2 деца.

По данни на полицията мъжът се е прострелял със законно притежаван пистолет "Берета". Проехтяли са 2 изстрела - вероятно с първия мъжът не улучил, с втория се е гръмнал в главата. Макар в обедния час на площада да е имало и други хора, никой друг не е пострадал.

Свидетел разказа , че човекът минал покрай него и направил жест с протегнати напред 2 пръста, все едно държи пистолет. Изохкал "Обраха ме, обраха ме!", но свидетелят не му обърнал внимание и отишъл да разговаря с приятели в съдедния парк. През това време самоубиецът стигнал до югоизточния край на площада пред общината и се самопрострелял.

Една от версиите е, че мъжът имал лични проблеми. Близките му се притеснили за него, когато изчезнал от къщи заедно с пистолета си. Огледът намясто на трупа продължи около 2 часа.

Тялото на мъртвия престоя на площада, завито с брезент, около 2 часа. През това време дознатели направиха оглед на местопроизшествието. След като трупът бе вдигнат от Съдебна медицина, общински служителки измиха старателно кръвта от плочките с вода от 10-литрова туба и метла.