Световната и европейска шампионка в кануто Станилия Стаменова е спортист номер 1 на Пловдив за 2015 г. Софиянката, която се състезава за СККК Тракия, събра 296 точки в традиционната анкета на Община Пловдив и бе наградена лично от кмета на града Иван Тотев на традиционния Бал на спортиста снощи в новотела.

Втора с 261 т. остана атлетката на Локомотив Габриела Петрова - 2-ра на европейското в зала на троен скок и 4-та на световното в Пекин. Двете спортистки се откъснаха с доста голям аванс пред останалите. Трети със 129 т.  е друг представител на Царицата на спортовете - Георги Цонов, който грабна сребро на европейското до 23 г. Габи и Георги спечелиха олимпийски квоти, както и четвъртият в класацията - стрелецът Антон Ризов, европейски шампион на пушка.

В подреждането следват двамата каратисти - Александър Команов, първи на европейско и втори на световно и Валери Димитров - завоювал през годината поредната си европейска титла. Седма е таекуондистката Мирела Чилингирова - европейска шампионка и втора на световното в Пловдив на спаринг. Осма остана плувкинята Нина Рангелова, която се класира осма на европейското в Израел и направи 4 поправки на национални рекорди. 9-а е тенисистката Цветана Пиронкова, стигнала до полуфинала на турнира в Сидни, който спечели през 2014 г. На 10-то място е европейският шампион по сумо Димитър Рангелов.

При младите таланти на първо място с 222 т. е Йото Христов - трети на европейското и втори на световното по борба. След него на малка разлика един от друг се наредиха представители на гребните спортове - кануистът Ангел Кодинов със 197 т. и гребкинята Деси Георгиева със 194 т. Ангел стана трети на световно и носител на два сребърни медала и един бронз на европейско, Деси е втора на европейско и трета на световно. На призьорите от двете десетки и техните треньори бяха раздадени парични премии в общ размер на 13 000 лв., като Станилия Стаменова получи 1000 лв., а Йото Христов - 800 лв. 
Гласуването бе извършено от специална комисия и пловдивските журналисти. 

С парични премии бяха удостоени и 4-те спортни клуба за хора с увреждания - Марица, Траки, Изгрев и Спортен клуб на глухите. За принос в развитието на спорта в Пловдив бяха отличени Мадлена Бонева и Станко Стоянов /баскетбол/, Любомир Попов /шахмат/ и Груди Грудев /лека атлетика/.