Доналд Тръмп официално прие номинацията на Републиканската партия за президентски изборите в САЩ, предадоха световните агенции. „Аз скромно и с благодарност приемам Вашата номинация за президентския пост на САЩ“, заяви Тръмп. Той беше представен от най-голямата си дъщеря Иванка, която говори за неговата работа с жените и с малцинствата, двете групи, чиято подкрепа той се опитва да спечели. Тя отбеляза, че през времето, в което е работила с баща си, го е виждала да наема хора от „всички нива на обществото“, допълвайки: „Той наема най-добрия човек за работата“.
 
Кандидатът за президент на Републиканската партия отбеляза, че неговата международна политика ще постави американците на първо място, ако бъде избран в Белия дом. 

„Най-важната разлика между нашия план и този на опонентите ни е, че нашият план ще постави американците на първо място. Американизъм, не глобализъм, ще бъде нашето кредо“, обясни кандидатът за президент, цитиран от АФП и Ройтерс. 

Тръмп обеща също така да възстанови закона и реда в страната, разклатени от стрелби и атаки. 
„В това състезание за Белия дом, аз съм кандидатът за закон и ред“, заяви Тръмп. „Безотговорната риторика на нашия президент, който използва позицията си да ни раздели на раса и свят, направи обстановката в САЩ по-опасна за всички“, коментира милиардерът.

"Нашата партия ще се върне в Белия дом, нашата страна ще си възвърне сигурността, благоденствието и мира. Ние ще бъдем страна на щедростта и топлотата, но ще бъдем също така страна, в която цари общественият ред", допълни милиардерът републиканец в началото на речта си пред партийния конгрес в Кливланд.

Тръмп обвини противника си от Демократическата партия Хилари Клинтън, че наследството й като държавен секретар от първия мандат на президента Барак Обама се изразява в "смърт, разруха, тероризъм и слабост".

Той каза, че сигурността в САЩ е намаляла, а светът е станал по-нестабилен, откакто Клинтън е оглавила Държавния департамент. 
 
Кандидатът за президент от Републиканската партия обеща още да спре имиграцията от страни с тероризъм и повтори заканата си да построи стена по южната граница с Мексико, за да спре нелегалните потоци на хора и наркотици.  

„Ние трябва незабавно да спрем миграцията от всяка държава, която е компрометирана от тероризъм, докато доказан механизъм за контрол не бъде приложен“, заяви Тръмп. 

„Не ги искаме в нашата държава“, подчерта милиардерът. 
„Ние ще построим голяма гранична стена, която да спира нелегалната имиграция, бандите и насилието, както и наркотиците, изливащи се в нашите общности“, допълни кандидатът за президент.