Четирима телефонни измамници от Горна Оряховица бяха признати за виновни и осъдени днес, съобщи Районна прокуратура-Пловдив. Те са извършили телефонни измами на територията на гр. Пловдив и гр. Асеновград. Люцкан Люцканов получи осъдителна присъда от година и половина при първоначално строг режим. Две години отнесе и Илиян Мерданчев, е неполнолетният Наско Г. - 6 месеца.

Единствено Кольо Парушев е с условна присъда от 2 години с 4 години изпитател срок.

В периода от 10 август 2015 г. до 12 август 2015 г. в Асеновград и Пловдив карето отмъкнало с измама 5 000 лева от 37-годишната Д. С. от Асеновград. След това взели 8 бона от 78-годишна пловдивчанка. Това е станалво по познатата схема на телефонните измамници.

Люцкан Люцканов е осъден на една година и шест месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим. До момента той е осъждан 9 пъти, като първата му присъда е от 1983 г. за нанасяне на телесна повреда, а последната е от 2010 г. за избягване на плащане на данъчни задължения. Излязъл е от затвора на 18 февруари 2011 година.

Четиримата в различни комбинации се обаждали на двете пострадали по телефона, като им съобщили, че техен близък е пострадал при катастрофа, спешно се нуждае от операция, поради което трябва незабавно да предадат парите за хирургическата интервенция.

Те са признали вината си и фактите по извършеното престъпление. Присъдата е произнесена след споразумение между прокуратурата и защитниците на подсъдимите, одобрено от Районен съд-Пловдив, и е окончателна. /Марица.бг