Президентът на българската федерация по борба Валентин Йорданов очаква златен медал от предстоящата Олимпиада в Рио де Жанейро. Легендарният борец коментира пред „България Днес” изминалата година. „Медали има, само злато няма, което е лошо. Взехме 29 отличия от европейски и световни първенства във всичките възрасти. Не са малко като количество. Спечелихме четири медала от шампионата на планетата в Лас Вегас при мъжете и жените. Когато има злато, тогава е по-друго. Да се надяваме догодина да имаме шампиони и дано да са на олимпиадата. Това ще е най-голямата радост за всички нас, които се трудим състезателите да имат успехи, заяви Йорданов.

- Реално можем да вземем по още три квоти във всеки един стил плюс жените. Шансовете ни са големи. Всичко зависи от подготовката и жребия. Дано нашите да се възползват и да вземат това, което им се полага. Важното е правилно да подходят към състезанията. Имаме още три квалификации през 2016-а. Ще бъде доста натоварено, защото всичките са през април. Турнирите са на различни места по света. В момента момчетата и момичетата тренират. На лагер са на Белмекен заедно с чужди национални гарнитури. През януари са държавните първенства. След това през февруари следват турнирите "Дан Колов" и "Никола Петров". После е европейското първенство и чак тогава квалификациите. Тежка програма.”

Шефът на борбата обясни и какво и състоянието на Станка Златева. „Има няколко здравословни проблема с кръста и глезена. Травмите отшумяват. Оставихме я да се възстанови. Тренира в Сливен и има интерес да прави свой клуб. Няма да участва през януари на държавния шампионат. Дългата кариера и травмите се отразяват. За мен Станка може да вземе медал от олимпиада. Дори и златен. Важното е да се настрои психически. Тя ми каза, че иска да си почине и да се излекува. Отказа да отиде на лагер заради контузията. Разчитаме на нея, защото има шансове”, каза Йорданов.