На 20 юли 2016 г. Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Петър А., на 37 г., и Илия Г., на 32 г., за това, че в съучастие и като съизвършители са отглеждали растения от рода на конопа в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила.

Двамата обвиняеми са били задържани на 19 юли 2016 г. в землищeто между селата Красново и Мало Крушево, Пловдив. До момента е установено, че те отглеждали общо 380 растения канабис в четири ниви, сред гориста местност, и близо до язовир. Част от тях били засадени в чували, а други в земята , като височина им била от 18 до 160 сантиметра. При извършения оглед са открити различни принадлежности за отглеждането на канабис – торове, пластмасови бутилки, тел, найлон, лопата, мотика, лейка и др. До язовира била изградена система за напояване на растенията от водна помпа и маркучи, стигащи до нивите, които двамата обвиняеми поливали през няколко дни.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив се извършват процесуално-следствени действия.Петър А. и Илия Г. са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа.

На 22 юли 2016 г., петък, Районна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.