София. Коментирайки „провокациите“ на албанския премиер Еди Рама, отправени от Печ, бившият координатор за Косово и Метохия в сръбското правителство Небойша Чович заяви, че „пред нас ни беше казано, че Велика Албания се превръща в реалност“, предава македонската електронна медия AKO.
„И не само това, погледнете Тиранската платформа. Още тогава Рама заяви, че работи върху тази идея, а Македония е част от проектa“, увери сръбският политик.
Освен Човик, последните ходове на Косово, въвеждането на 100-процентови мита и съвместното заседание на правителствата на Косово и Албания, коментира и настоящият координатор за Косово и Метохия в сръбския парламент - Милован Дрецун. Двамата изразиха увереност,, че е в ход проектът за Велика Албания.
Дрецун смята, че на пътя на руското влияние са Македония, Черна гора и Сърбия. Черна гора се отскубна от прегръдката на Русия и влезе в НАТО без референдум.
В Македония с промяната на властта се очаква бърз прием в редиците на НАТО. Но Дрецун смята, че скоро ще бъде премахната границата между Македония и Албания. Според него, с помощта на западните сили се реализират проекти с една цел - крайното преахване на руското влияние на Балканите и създаване на Велика Албания.