София. Утре след 23.00 часа ще настъпи астрономическата пролет. NASA съобщи за регистриран мощен взрив на метеорит в атмосферата над акваторията на Берингово море, някой го сравниха с атомната бомба хвърлена над Хирошима през 1945 година, но със седем пъти по-голяма мощ. Очакват ли се и други космически „пришълци“, както и кой са най-интересните астрономически събития през тази година. По тези и още въпроси ще ни информира Никола Петров, директор на Националната астрономическа обсерватория на Рожен.
И още едно събитие, отбелязваме международния ден на Франкофонията – празник на френския култура, но и на универсалните ценности като мир, толерантност и културно разнообразие. Какво ще включва програмата на традиционното издание на фестивала „Франкофоли“ в Благоевград, очаквайте повече по темата от Христина Шопова, зам.-кмет на Благоевград с ресор култура и хуманитарни дейности.
Няма да пропуснем да обсъдим и политическата картина в страната - поредно напрежение между управляващи и опозиция, този път на социална тема. Такава обстановка ли ни очаква до изборите, предприемат ли партиите стъпки, за да увеличат желаещите да отидат да гласуват на евровота - тези и още въпроси ще зададем на политолога доц. Антоний Гълъбов.
Бургаският маг Йордан Янев наскоро бе обявен за „Илюзионист на годината“. На 21 март ще му бъде връчена купата „Сенко". Повече за това какво го мотивира ще чуем от интервю на Мария Попчева от Радио „Фокус“ – Бургас.
Наближава църковният празник Благовещение. Всяка година садовските села Поповица и Селци подготвят различни събития. Какви са те ще научим от репортажана колегата Мария Русева от Радио „Фокус“-Пловдив.
Започнете деня информирани! Тези и още теми – в „Добро утро, България“ по Радио „Фокус“ от 06.00 до 10.00 часа на 20 март, с водещ Елеонора Чолакова