Благоевград. Тенис шампиони от цяла Европа участват в турнира Европейска отборна лятна купа по тенис за девойки до 14-годишна възраст, който ще се проведе в Благоевград. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. В продължение на 3 дни кортовете в парк „Бачиново“ ще приемат тенис шампиони не само от България, а и от Европа. Официалното откриване ще бъде днес на тенис кортовете в парк „Бачиново“ от 09.00 часа. Турнирът започна на 30 юни и ще продължи до 2 юли, включително.
Първенството се организира от Община Благоевград, БФТенис и ТК „Мачпойнт“.
Не за първи път Община Благоевград е домакин на състезание от толкова висок ранг. Десетки пъти Благоевград е посрещал спортисти от цял свят за световни, европейски, републикански и държавни първенства. Градът се превърна в предпочитано място за провеждане на такива състезания, благодарение на отлично поддържаните бази, изграждането на нови зали, терени и игрища.
За първи път български отбор има възможност да бъде домакин на европейска зимна и лятна купа в рамките на една година. През месец февруари Пловдив прие мачовете от Европейската отборна зимна купа за девойки до 14 години.
В момента за България най-предно класираните българки в ранглистата на Тенис Европа до 14 години са Анастасия Александра Николова, Йоана Радулова, Александра Габровска и Ангела Ганева.
През миналата година девойките на България до 14 години спечелиха 9-то място на Световното и 6-то място на Европейското първенство.