Благоевград. Благотворителен Коледен турнир по мини футбол ще се проведе в Благоевград. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. Спортната инициатива ще бъде в рамките на 3 дни - от 21 декември (петък) до неделя (23 декември). Турнирът е с начален час 18.00 часа, а теренът е в спортна зала „Скаптопара“.
Благотворителната кауза има за цел да бъдат подпомогнати Родилно отделение и отделението по Патологична бременност към МБАЛ-Благоевград.
Инициативата ще събере бивши и настоящи футболисти минали през школите на родния футбол, както и редица социални отбори от Благоевград.
Български футболен съюз също се включва в благотворителната кауза, като съдиите ще свирят безвъзмездно. Водещите и коментаторите също стават част от благотворителния турнир, като и тяхната помощ е безвъзмездна.
Организатори на турнира са Българска фентъзи футбол асоциация (БФФА) и Община Благоевград, която безвъзмездно предоставя залата за ползване.
Всеки, който желае да се включи в инициативата, ще има възможност да го направи по време на събитието на място, в зала „Скаптопара“, където ще бъдат разположени кутии за дарения.