Вашингтон. Министърът на енергетиката на САЩ Рик Пери планира да напусне администрацията на Тръмп и урежда оттеглянето си, според двама души, запознати с плановете му, предава Bloomberg.
Оттеглянето на Пери не все пак е неизбежно и според друг източник, запознат с въпроса, бившият губернатор на Тексас все още не е взел окончателно решение, но трима запознати потвърдиха, че той сериозно обмисля оттеглянето си от седмици. Всички източници са говорили при условие за анонимност.
Говорителката на Министерството по енергетиката Шейлин Хайнс отхвърли идеята, че Пери ще напусне администрацията скоро. "Той е щастлив да служи на президента Тръмп и ръководи Министерството по енергетика", каза тя в изявление.
Пресслужбата в Белия дом не отговори веднага на молба за коментар.
Пери, ветеран от Военновъздушните сили, който преди това бе губернаторът с най-дългогодишна служба в Тексас, се радва на добри отношения с президента Доналд Тръмп. Тръмп лично попита Пери дали ще поеме длъжността Министър на вътрешната сигурност, преди президентът да поиска Кирстиен Нилсен да подаде оставка по-рано този месец, казаха двама от запознатите, но Пери е отказал.

Превод и редакция: Юлиян Марков