Поморие. „Часът на Земята“ ще бъде отбелязан в Поморие на 30 март. Това съобщиха от пресцентъра на Община Поморие. „Часът на Земята“ е най-голямата природозащитна инициатива в света, която се провежда винаги в последната събота на месец март. В рамките на инициативата милиони хора от целия свят символично изгасят осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват фасадите си. Така всички заедно отправят призив за по-устойчиво бъдеще, демонстрирайки какво влияние могат да имат малките постъпки върху голямата планета. Тази година Часът на Земята е на 30 март 2019 г. от 20.30 до 21.30 чсаа, а мотото ще бъде „Свържи се с природата“.
Община Поморие отново ще подкрепи идеята, изключвайки за час осветлението на: Градската художествена галерия, Историческия музей, Рибарското пристанище и сградата на общинска администрация. Гражданите, съпричастни към глобалните екологични проблеми, могат да дадат своите 60 минути принос за решаването им като изключат електричеството в домовете си.
Часът на Земята традиционно акцентира върху връзката с природата, която прави живота ни възможен. По-данни на доклада „Жива планета“ природата ни осигурява услуги на стойност 125 трилиона долара годишно, които сме свикнали да приемаме за даденост. Сред тях са жизненоважният достъп до въздух, прясна вода, храна, енергия и лекарства, а не на последно място и среда за почивка и приятни разходки. Повече за „Часът на Земята“ може да прочетете тук.