Бургас. Официално бе открит нов търговско-сервизен комплекс в индустриалната зона в района на град Българово. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Инвестицията по изграждането му е 5 милиона лева, а броят на разкритите работни места двадесет и пет. Гост на откриването бе зам.-кметът Красимир Стойчев, който пожела от името на кмета Димитър Николов успех на компанията-собственик и я приветства с добре дошли в Бургас. Той участва в церемонията по прерязване на лентата заедно с изпълнителния директор на компанията Ифтах Шахам и кмета на Българово Йордан Йорданов.
Компанията се занимава с продажба на земеделска, строителна, горска, градинска и голф техника. Компанията е официален представител за България на водещи световни производители.
Отдавна са закупени съседните парцели край град Българово, така че там скоро ще отворят врати още нови предприятия. Преди няколко години Община Бургас създаде тази малка, но перспективна индустриална зона от нищото, като изгради около 500 метра нов път и осигури всички останали комуникации, необходими на инвеститорите.
Свободни терени вече няма и в Индустриален и логистичен парк, така че Община Бургас обръща поглед към разработването на нова зона с площ 600 декара в Промишлена зона „Юг-Запад“, на входа за к-с „Меден рудник“.