Бургас. Началото на IV издание на Burgas international Film Festival ще бъде дадено на 19 юли. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Събитието ще бъде открито с дебютна изложба на талантливия млад фотограф Кирил Пейчев, чиито творби се отличават с изключителна естетика и отдаденост към морето.
Едно от най-чаканите летни събития безспорно е Burgas international Film Festival. За четвърта поредна година инициативата ще преобрази Бургас в международна културна сцена. Фестивалният дух ни завладява отсега и нямаме търпение да се отдадем на киновечерите, изпълнени с вълнуващи прожекции.
В четвъртото издание на BIFF, наред с Черноморската секция, за пръв път ще бъдат включени и филми от световната кино сцена.
Фестивалът ще се проведе на познатите бургаски локации – Открита сцена „Охлюва“ и Културен център „Морско казино“, където зрителите ще имат възможност да се запознаят с гостите на фестивала и да участват в специално предвидените за целта дискусии.
Сред артистите, потвърдили своето участие, са Му Тунч (Турция ), Бани Кошнуди (Франция), Вики Река Киш ( Унгария), Шериф Ел Бендари (Египет), Илкер Савашкурт (Турция), Ирена Даскалова (България) и др.
Съвсем скоро ще бъде обявена и съпътстващата програма на фестивала, включваща мастър класове и уъркшопи с водещи имена от международното кино.
Кино събитието Burgas international Film Festival се организира в партньорство с Община Бургас.