Бургас. Трима души са се удавили на Южното Черноморие в неделя. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Бургас. На 30.06.т.г. около 12.15 ч. в Участък – Обзор към Районно управление - Несебър е получено съобщение за инцидент в местността «Иракли», при който се удавила 48 годишна бургазлийка - установено е, че жената заедно със съпруга си малко по-рано дошла на неохраняемия плаж, като влязла 30-40 м. навътре в морето. Въпреки опитите й да излезе от бурното море, бургазлийката не успяла. Тялото й е извадено от плажуващ мъж от Враца.
На 30.06.т.г. около 14.10 ч. в Районно управление - Царево е получено съобщение за това, че в бурно море край неохраняемата зона на плаж «Делфин» до Ахтопол, се удавил 44 годишен пловдивчанин. Тялото му е откарано за аутопсия в отделение «Съдебна медицина» при УМБАЛ – Бургас. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Царево.
На 30.06.т.г. около 17.40 ч. в Районно управление - Поморие е получено съобщение за удавен мъж в морето край поморийската местност «Косата» - установено е, че това е 64 годишен софиянец, влязъл малко по-рано да се къпе в морето. Тялото му е открито на пясъчната ивица на неохраняем плаж пред почивна станция «Мак» - Габрово.