София. Делегация на групата за приятелство с България в Националното събрание на Френската република, водена от нейния председател Антоан Ерт, е на официално двудневно посещение в България. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.
Заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов ще разговаря с френските парламентаристи в 10.10 часа в зала „Запад“. В 11.30 часа с тях ще се срещнат народните представители от Групата за приятелство България – Франция. Преди това чуждестранната делегация ще бъде приветствана в пленарната зала. В 14.15 часа гостите ще се срещнат с председателя на Комисията по земеделието и храните Десислава Танева в зала „Запад“.
На 29 ноември 2018 г. френските депутати ще разговарят с председателя на Комисията по труда, социалната и демографска д-р Хасан Адемов. Срещата им ще започне в 10.30 часа в зала „Изток“. В 11.30 часа делегацията на групата за приятелство с България във френския парламент ще се срещне с председателя на Комисията по външна политика Народно събрание Джема Грозданова.
В програмата на чуждестранните парламентаристи е предвидена среща с президента на Република България Румен Радев, както и с ръководството на френското училище „Виктор Юго“.