Дупница. За поредна година успяхме да зарадваме деца от уязвимите групи в Дупница. Това каза пред Радио „Фокус” – Кюстендил Десислава Иванова, старши експерт в направление „Европейски проекти” към Община Дупница.
„Във връзка с предстоящите коледни и новогодишни празници бяха организирани коледни тържества за децата, които са потребители на семейните центрове, създадени по проекта „Алтернатива за ранно детско развитие”, по който бенефициент е Община Дупница, а финансирането е осигурено от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Имаше песни, танци, много музика, смях, забавления за децата, лакомства и подаръци, осигурени от Община Дупница. Подаръците бяха осигурени от добрия старец Дядо Коледа, който имаше асистентки – две Снежанки. Получи се хубаво коледно тържество, на което децата, родителите, а пък и гостите експерти, всички се забавляваха, донесоха коледния дух на децата”, каза Десислава Иванова.
По думите й семейните центрове, където са се провели тържествата, са в кварталите „Гиздова махала”, „Спартак” и „Ценеви”, както и в основния център, където е и административното ръководство на услугите. Той се намира на последния етаж на поликлиниката в Дупница.
Венцеслав ИЛЧЕВ