Бургас. Социалният работник е мисионер, който помага на хората с различни увреждания да получат своето достойно място в обществото. Това се посочва в поздравителен адрес от кмета на Общината Димитър Николов към социалните работници по повод професионалния им празник - 19 март. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.
„Уважаеми дами и господа, Приемете моите поздравления по случай Деня на социалната работа. Изказвам към Вас най-искрена благодарност за високата отговорност и професионализма при работата с нуждаещите се от грижа хора в неравностойно положение.
Вашето благородно дело доказва, че социалният работник е човек – мисионер. Той помага на хората с различни увреждания да получат своето достойно място в обществото.
През последните години Община Бургас разшири чувствително спектъра от предлаганите социални услуги. Разкриха се много нови звена, които ежедневно полагат грижа за нуждаещите се от помощ и подкрепа хора. Предоставяните в тези звена услуги са на високо ниво благодарение на Вашата компетентност и чувство за хуманен дълг.
Пожелавам Ви здраве, много енергия и силен дух при изпълнение на служебните задължения.
Честит празник!“, пише още в поздравителния адрес.