Сочи. Русия ще предприеме контрамерки в отговор на американските санкции срещу чеченското специално подразделение на Росгвардия "Терек", основано на принципа на реципрочност и националните интереси на страната. Това заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предава TACC.
"Така или иначе, разбира се, се спазва принципът на реципрочност, който изисква известни противодействия за такива разрушителни мерки", подчерта Песков, отговаряйки на въпрос дали Москва ще отговори подходящо на Вашингтон.
Според представителя на Кремъл, на първо място ще бъде спазен принципът на реципрочност. "И най-вече ще бъдат взети предвид нашите собствени национални интереси, всичко ще се прави само в името на собствените ни национални интереси", категоричен бе Песков.
Припомня се, че САЩ наложиха санкции на чеченския специален отряд "Терек" за бързо реагиране и на петима руснаци, включително командващият отряда Абузайд Висмурадов, на основание Закона "Магнитски". Под санкциите попаднаха Генадий Карлов, Сергей Косиев, Руслан Геремеев и Елена Трикулия.