Добрич. В града ще се състои официална церемония по откриване на обновените сгради на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Добрич. Откриването ще се проведе от 11.00 часа в сградата на Регионалната дирекция. Проектът „Внедряване на мерки за енергийна ефективност и ремонт на сградата на РДПБЗН (РСПБЗН) – Добрич” BG16RFOP001-1.011-0001 е част от Инвестиционната програма на Община град Добрич за периода 2014 - 2020 и се осъществяват с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.
В рамките на събитието ще бъде проведена официална церемония по откриване на комплекса от сгради на Регионалната дирекция и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ и ще се представят резултатите от изпълнените дейности.
В събитието ще вземат участие кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов, представители на изпълнителната власт, управляващи органи, изпълнители, екипът на проекта, личният състав на РДПБЗН и РСПБЗН и партньори.