Вашингтон. Държавният глава на САЩ Доналд Тръмп прие с радост заключенията в преработения доклад на специалния прокурор Робърт Мюлер, като заяви, че има „хубав ден“, предава AFP.
Тръмп определи двугодишното разследване на това дали кампанията му е влязла в сътрудничество с руски агенти, намесвали се в президентските избори в САЩ през 2016 г. като „измама", която „никога повече не трябва да се случва на друг президент".
Белият дом е сътрудничил напълно с разследването на специалния прокурор Робърт Мюлер и държавният глава на САЩ Доналд Тръмп не е предприел никакви действия, за да възпрепятства работата му. Това е заключението в преработения доклад, който представи американският министър на правосъдието Уилям Бар по-рано през деня.
„Съществуват значителни доказателства, които показват, че президентът е бил разочарован и разгневен от искреното си убеждение, че разследването подкопава неговото управление и е задвижвано от неговите политически опоненти", поясни Бар.
„Въпреки това, Белият дом е сътрудничил изцяло на разследването на специалния прокурор, като е предоставял неограничен достъп до кампаниите и документите си, насочвайки висшите помощници да дават свидетелски показания свободно и без да претендират за привилегии. В същото време президентът не е предприел никакви действия, с които всъщност да лиши специалния прокурор пт документите и свидетелите, необходими за приключване на разследването му", категоричен бе Бар.Превод и редакция: Тереза Герова