София. БСП и Корнелия Нинова харчат публични средства за водене на партийна пропаганда. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Христо Гаджев по време на дебатите по Закона за отбраната и Въоръжените сили и във връзка с предложение между двете четения, свързано с деполитизирането на Въоръжените сили предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„Мероприятия, финансирани от Министерство на отбраната, се оказват чисто партийни, а в някои случаи - чисто предизборни. Става очевидно, че някой харчи публични средства за водене на партийна пропаганда, но и на предизборна такава. Както стана ясно миналата седмица, това са липсващите тук колеги от БСП, а и лично техния председател Корнелия Нинова. Миналата седмица те подписаха предизборно споразумение точно с Неправителствени организации в сектора“, каза още Гаджев. По думите му те са изцяло финансирани и поддържани от държавата. Той уточни, че някои ползват средства и в този случай това е БСП.
„БСП, говорейки, че искат да въведат нови стандарти и говорейки хубави думи, продължават да газят не само законите на България, но и Конституцията", допълни Гаджев и заяви, че целта им е само да постигнат победа на дадени избори.
Деница КИТАНОВА