Скопие. Властта действа деструктивно по въпроса за Специализираната прокуратура, заяви лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ, цитиран от македонското електронно издание “Курир“.
„Що се отнася до закона за прокуратурата, мога да кажа, че всички тези обвинения са незрели и от хора, които видяхме накъде водят Македония и в каква посока се движи Македония в този момент, заяви в интервю за телевизия "Канал 5" днес лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицковски.
„Тези, които обвиняват опозицията, на практика искат да използват закона с една цел и това е да атакуват ВМРО-ДПМНЕ, защото виждате, че социологическите проучвания за следващите избори, на които ще преживеят провал и народът заедно с ВМРО-ДПМНЕ ще ги победи и единственият начин да се спасят е да се въведе такъв закон и да го използва за политическо противопоставяне с опозицията. ВМРО-ДПМНЕ е сформирала вътрешнопартийни екипи и те ще работят в рамките на правната комисия, за да създадат закон, който да обхваща сравнително приложимото европейско право и препоръките на Европейския съд по правата на човека, казва Мицковски.
Той добавя, че ВМРО-ДПМНЕ е загрижена, че в страната няма реформи, а трябва да се възстанови върховенството на закона и да се върнат демократичните процеси.
„Трябва да се прекрати злоупотребата както на прокуратурата, така и на съдебната власт. ВМРО-ДПМНЕ скоро ще предложи нов закон, прокуратурата и обществеността ще могат да го сравнят с предложенията на обществото“, каза Мицковски.

Превод и редакция: Юлиян Марков