Москва/Страсбург. Загиналите при стрелбата в Страсбург станаха четирима, пише вестник „Известия“, като се позовава на информация от френската телевизия BFM

По-рано в комюнике на префекта на провинция Гранд Ест („Голям Изток“ – букв. пр., - бел. ред.) се съобщава за 2 убити и още 11 ранени, от които седем са в тежко състояние, вестникът цитира руската агенция ТАСС.
Зложелателят е открил стрелба недалеч от коледен базар в центъра на Страсбург във вторник, 11 декември, вечерта. Властите определят събитието като терористичен акт. Подразделение на антитерористичната прокуратура в Париж е започнала разследване.
Засега не са успели да задържат стрелеца, но той е ранен в престрелка с полицията в един от кварталите на Страсбург. Историческата част на града е отцепена. На местопроизшествието има военни части.
Установена е личността на нападателя, пише „Известия“ и цитира РИА „Новости“, според която това е човек, който и преди е нарушавал законите, включен е в списъка на заподозрените в тероризъм лица. Той е трябвало да бъде задържан сутринта във вторник, 11 декември, по дело за убийство, но не е бил намерен у дома си.
На местопроизшествието е министъра на вътрешните работи на Франция по поръчение на държавния глава Еманюел Макрон.

Превод и редакция: Ивелина Ватова