Казанлък. За поредна година на 24 май бяха наградени победителите сред училищата в конкурса за собственоръчно изработена книга „Млад книгоиздател – 2019“, предаде кореспондент на за Радио „Фокус”. Книгите на младите автори бяха подредени в изложба.
В 16.30 часа ще започне Мажоретно празнично шествие, което ще бъде последвано от Мажоретен фестивал на площад „Севтополис”.
В 19.00 часа на организирана от Община Казанлък открита сцена, под надслов „Веднъж в живота” абитуриентите ще имат възможност да изявят своя талант. В 20.30 часа ще започне празничен концерт на формация „Петте сезона” с ръководител Стефан Диомов.
Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост започна в Казанлък с празнично шествие, чийто финал бе на площад „Севтополис”, където е състоя общоградско тържество. По време на тържеството бяха наградени победителите в инициативата „Младите лидери на Казанлък”.
В навечерието на празника на официална церемония бяха отличени педагози в класацията „Учител на годината 2019“, организирана от Община Казанлък
За втора поредна година Община Казанлък присъди отличия в три категории, всяка с три направления на учители, чиято професионална дейност е свързана с развитието и издигане на престижа на професията „учител“ и на Община Казанлък през текущата учебна година в направленията предучилищно образование, основно и средно образование.
Славяна ГАЙДАРОВА