София. Не съм доволна от заключителния етап на ремонта на градинката „Св. Климент Охридски“. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти по време на проверката на ремонта на градинката „Св. Климент Охридски“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „В момента не говорим дали съм доволна или не съм доволна. Очевидно е, че не съм доволна от това, което виждам и няма кой да е доволен. Получихме писмо от изпълнителя, който иска да се състави комисия за приемането на първия етап от проектите за 4-та зона. Припомням, че първият етап са двете градинки „Кристал“ и „Св. Климент Охридски“, както и улица „Московска“. Очевидно е, че не са готови“, допълни столичният кмет.
Фандъкова обясни, че Надзорът още в края на февруари е описал много детайлно всички бележки, които има и е поставил искането за отстраняване на тези забележки. „На 14 март след получаването на писмото от изпълнителя, че са готови, Надзорът е изпратил писмо, в което ясно казва, че не са отстранени забележките. Според мен при неотстранени забележки да се иска приемателна комисия и приключване на обект, то означава само едно - че се търси начин да се оправдаят за санкциите, които предстоят впоследствие. Такова нещо аз няма да допусна", обясни тя.
Нито общината, нито кметът редят павета, но ще защитя по всякакъв начин европейските средства, които с толкова труд успяхме да осигурим за тези проекти“, каза още кметът.
Теодора ПАТРОНОВА