Крим/Киев. Президентът на Украйна Петро Порошенко заяви, че няма намерение „да вари каша“ с лидера на Русия Владимир Путин. Това той е казал в ефира на телевизионния канал ICTV , пише вестник „Комсомольская правда“.
Преди това в понеделник по време на визитата си в Крим руският държавен глава е отбелязал, че руският и украинският народ не се карат, но на Москва й е трудно да намери път към взаимното разбирателство със сегашното ръководство в официален Киев, думите му са били „не се получава да варим каша и да постигнем някакъв положителен резултат ".
Порошенко е коментирал думите му така: „ Що се отнася до това кой с кого „не може да вари каша“, ще кажа, че нито имам намерение да я варя, нито да я ям, нито на риболов ще отида както правят някои наши кандидати“.
Путин е произнесъл на украински основния си въпрос към властите в Киев. На 18 март той се е срещнал с представителите на обществеността в Крим и в Севастопол и е отбелязал, че онова, което в последно време творят киевските власти „понякога предизвиква просто недоумение“.

Превод и редакция: Ивелина Ватова